Šarganska osmica

izlet, Srbija

Opis destinacije

Ova pruga bila je žila kucavica i veza Evrope sa Jadranskim morem... Od Beograda do Dubrovnika i Zelenike, uskokolosečnom prugom od 760 mm, od 1925. do 1974. godine kroz tunele, preko mostova i kroz planinske useke saobraćao je čuveni voz "Ćira" ostavljajući za sobom prepoznatljivi miris dima parne lokomotive...

Informacije

SMESTAJ

  • Bez smeštaja

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Prevoz
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
JEDNODNEVNI IZLET
VOŽNJA ŠARGANSKOM OSMICOM
Manastir Rača-Bajina Bašta-Drvengrad
SUBOTA-18 JUL
Cena :2000,00 rsd 
Cena za decu do 10 god:1450,00rsd 

Cena obuhvata:
*prevoz autobusom turističke klase
*Ulaznicu za vožnju Šarganskom osmicom
*obilazak prema programu putovanja
*usluge vodiča
 
 CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA
• individualne troškove – nepomenute usluge
• ulaznicu za Mećavnik 250,00 din
 
 Način plaćanja:
30% na ime rezervacije, ostatak najkasnije 7 dana pred put
Program je rađen na minimum 40 plativih putnika.
 
Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 prijavljenih putnika.

Polazak iz Obrenovca u 06:00h ujutru(parking Doma Kulture), polazak iz Beograda u 05:30h (Tempo na Adi) .Vožnja ka Dabelom brdu, dolazak u Bajinu Baštu.Obilazak kućice na Drini  i obilazak manastira Rača. Pored rečice Rače, a u neposrednoj blizini Bajine Bašte nalazi se srednjevekovni manastir Rača. Od manastira do Bajine Bašte i ušća rečice Rače u Drinu ima oko 6km.Manastir  pripada Eparhiji žičkoj Srpske pravoslavne crkve i predstavlja nepokretno kulturno dobro kao spomenik kulture od velikog značaja. Patrijarh srpski gospodin Pavle je bio je u dva maha monah u Manastiru Rača, od 1948—1950. i 1951—1955. godine. Zahvaljujući njemu, deo svetih moštiju kralja Dragutina, osnivača i ktitora manastira, mogu se videti u manastiru. 

Nastavak put aka Mokroj Gori.Odlazak na planiranu vožnju popularnim “Ćirom”.Vožnja turističkim vozom „NOSTALGIJA“ na relaciji Mokra Gora – Šargan Vitasi – Mokra Gora, gde se prolazi kroz najlepše planinske predele Mokre Gore sa 5 mostova i 22 tunela). Po završetku avanture poseta Mećavnik gradu – Drvengradu (turističko naselje – „grad iz sna koji je utopijska slika, ipak, pretvorila u stvarnost“ Emir Kusturica. Takođe predstavlja kulturno poprište sa festivalima među kojima su poznatiji KUSTENDORF i BALJŠOJ.)  Povratak za Obrenovac i Beograd u večernjim satima.

30% na ime rezervacije, ostatak najkasnije 7 dana pred put

Video

Top ponude

Pogledajte šta smo izdvojili za Vas

Zimovanje

2020 / 2021