• 062 759 192
 • 060 071 33 01 --
 • 037 713 301
 • Izleti - Evropske zemlje

  JEDNODNEVNI IZLETI - PONUDA ARANŽMANA izleti, JEDNODNEVNI IZLETI - PONUDA ARANŽMANA aranzmani, JEDNODNEVNI IZLETI - PONUDA ... Madjarska. Srbija. Rumunija

  Mostar - vodopad Kravice i Sarajevo

  Mostar je privredno, kulturno, univerzitetsko i prometno turističko središte Hercegovine. Podignut u cvjetnoj i vinorodnoj dolini rijeke Neretve ovaj grad je kamena ruža. Njegovu blagu klimu štite planine Velež, Čabulja i Hum. Nastao je oko Starog mosta koji je podignut 1566. u blizini nekadašnjeg lančanog mosta. Mostar je ime dobio po čuvarima mosta (mostarima) na obalama rijeke Neretve. Iz razdoblja osnivanja grada i osmanskog razdoblja ostali su vrijedni spomenici kulture.

  Sarajevo

  Sarajevo je takav grad da se u njemu i stranci osećaju kao da su kod kuće. Čak ni širenje grada izgradnjom visokih nebodera nije moglo oduzeti šarm nebrojenim kafeima i vekovnoj tradiciji gostoprimstva. Samo nekoliko mesta na kugli zemaljskoj se može pohvaliti sa katoličkom i pravoslavnom crkvom i džamijom i sinagogom koje su udaljene tek jednu laganu šetnju jedna od druge. Ako postoji grad u Evropi koji bez imalo muke spaja istok i zapad onda je to Sarajevo.


  Etno selo Stanišići

  Na izlazu iz Bijeljine na trećem kilometru prema Pavlovića mostu nalazi se Etno selo "Stanišići". Etno selo "Stanišići", izvan sadašnjeg vremena i prostora, vraća nas precima i prirodi i budi u nama divljenje prema jednostavnosti nekadašnjeg načina života. Ovde se odmaraju oči i duša, čovek postaje plemenitiji ali i mudriji slušajući žuborenje potoka i rad vodenice.

  Temišvar

  Temišvar, najveći grad Banata, leži na obalama reke Begej i sedište je županije Tamiš. Temišvar je najveći kulturno istorijski centar Srba u Rumuniji gde i danas živi veliki broj srpskog življa. U gradu se nalazi sedište Eparhije Temišvarske Srpske Pravoslavne crkve, kao i savez Srba u Rumuniji. Grad nazivaju „ Mali Beč“ jer je dugo bio pod opsadom Hazburgovaca a njegov centar podseća na stari deo Beča. Prvi evropski grad koji je dobio električno osvetljenje a neke od zgrada projektovao je lično čuveni Gustave Eiffell. Festival cveća „Timfloralis“se održava svake godine u aprilu u Temišvaru.U toku festivala grad će krasiti na hiljade cvetova u najmaštovitijim kombinacijama. Festival se odžava u samom centru grada, na glavnom trgu. Program je veoma bogat, upotpunjen koncertima, raznim izložbama i radionicama, kao što su izložbe venčanica i šešira, radionica kuvanja jela sa raznim cvećem i biljem.Na samom festivalu možete da kupite cveće, a izbor je veoma veliki.

  Temišvar

  Sarajevo

  Morahalom

  Solun

  Palmanova

  Parndorf

  Etno selo Stanišići

  Etno selo Stanišići

  Ovaj fantastični kompleks izgrađen je 2003. godine i sadrži nekoliko autentičnih brvnara dinarskog tipa, prenetih sa različitih lokacija bivše Jugoslavije. U njima se nalazi stari nameštaj, drvene kašike, oprema za sirenje mleka, stare kolevke i ćilimi. Kompleks ima dve funkcionalne vodenice, jednu „drinsku“ (iz 1917) i jednu „potočnu“ (iz 1937), mlekarnik (iz 1948), kameni bunar, ambar, veliko jezero, manastir Svetog Nikole, zabavni park za mališane, mini zoo vrt sa domaćim životinjama, prekrasno zelenilo. Etno selo ima i moderne hotele i restorane sa domaćim specijalitetima, pripremanim na tradicionalnom ognjištu, gde se služe peciva od brašna iz vodenica, kao i jela savremene kuhinje. Tu su i sportski tereni poznatog fudbalera i reprezentativca Save Miloševića. Ulaz u kompleks je besplatan.

  već od11€

  Pogledaj

  Temišvar

  Mohač - Pečuj

  U pohode divjunacima - Poseta Solunu i Kajmakčalanu

  Banja Luka

  Vrbas, tvrđava Kastel, Nektar pivo, lepe žene, i naravno – ‘’banjalučki’’ ćevapi, stvari su koje će vam verovatno prve pasti na pamet kada pomislite na Banja Luku. Banja Luka je najveći grad u Republici Srpskoj, drugi najveći grad u BiH, smešten u kotlini na 164 metra nadmorske visine. U ovom gradu i njegovoj okolini preplitale su se različite kulture, običaji i uticaji. Sve to je ostavilo traga na arhitekturi pojedinih delova grada, ali i na velikom broju kulturno – istorijskih spomenika kao svedoka različitih epoha i ljudskog stvaralaštva.

  Trebinje sa posetom Gradu sunca

  Trebinje-grad kamena i vina, grad platana i grad sunca sa mediteranskom dušom… Uživanje u Trebinju i poludnevno osveženje u "Gradu sunca" trebinjski Akva park, jedini u BiH prostire na 79.000 kvadratnih metara. Kompleks sadrži šest bazena, 13 tobogana od čega su dva adrenalinska (visine 24 m, dužine 200 m), splesh safari, Dino park ...

  Sarajevo