• 062 759 192
 • 060 071 33 01 --
 • 037 713 301
 • Izleti - Evropske zemlje

  JEDNODNEVNI IZLETI - PONUDA ARANŽMANA izleti, JEDNODNEVNI IZLETI - PONUDA ARANŽMANA aranzmani, JEDNODNEVNI IZLETI - PONUDA ... Madjarska. Srbija. Rumunija

  Temišvar

  Temišvar, najveći grad Banata, leži na obalama reke Begej i sedište je županije Tamiš. Temišvar je najveći kulturno istorijski centar Srba u Rumuniji gde i danas živi veliki broj srpskog življa. U gradu se nalazi sedište Eparhije Temišvarske Srpske Pravoslavne crkve, kao i savez Srba u Rumuniji. Grad nazivaju „ Mali Beč“ jer je dugo bio pod opsadom Hazburgovaca a njegov centar podseća na stari deo Beča. Prvi evropski grad koji je dobio električno osvetljenje a neke od zgrada projektovao je lično čuveni Gustave Eiffell. Festival cveća „Timfloralis“se održava svake godine u aprilu u Temišvaru.U toku festivala grad će krasiti na hiljade cvetova u najmaštovitijim kombinacijama. Festival se odžava u samom centru grada, na glavnom trgu. Program je veoma bogat, upotpunjen koncertima, raznim izložbama i radionicama, kao što su izložbe venčanica i šešira, radionica kuvanja jela sa raznim cvećem i biljem.Na samom festivalu možete da kupite cveće, a izbor je veoma veliki.

  Temišvar

  Sarajevo

  Morahalom

  Solun

  Palmanova

  Parndorf

  Etno selo Stanišići

  Morahalom

  Morahalom je grad na oko 20 km jugozapadno od Segedina i 10 km od graničnog prelaza Horgoš. Banja Eržebet, u ovom mestu, ima 14 pokrivenih i 9 otvorenih bazena, odlične wellnes usluge, infra i finsku saunu, aromaterapiju, tursko kupatilo i povoljne cene masaže, hrane i pića. Langoš je specijalitet koji svako treba da proba. Voda dolazi sa dubine od preko 650 metara i ima temperaturu od 39.5 C. Jedan od bazena je olimpijski i u njemu se može plivati i zimi i leti. A, inače, temperatura vode u bazenima je od 25 do 37 stepeni. Sav prateći mobilijar, ležaljke, stolovi i stolice, čiviluci i ostalo, je besplatan. Vrednije stvari i garderoba se mogu ostaviti u ormariće koji su, takodje, besplatni - uz ostavljanje depozita, koji se vraća nakon vraćanja ključa. Ukupna površina svih bazena je 2.200 m2, a pune se vodom bez dodavanja hemikalija. Bazene čine privlačnim ugrađene hidromasaže za ramena i leđa, tuš i vodopadi sa raznim elementima. Banja pruža mogućnost zabave, uživanja i dobrog provoda za sve uzraste.

  već od13€

  Pogledaj

  Sarajevo

  SARAJEVO - glavni grad Bosne i Hercegovine i njen najveći urbani, kulturni i ekonomski centar. Uz nekoliko nacionalnih i gradskih pozorišnih kuća, muzeja i kulturnih institucija, Sarajevo je važno mesto na kulturnoj mapi ovog dela evropskog kontinenta. Sarajevo je i grad za koga kažu da je evropski Jerusalim, sa duhom Zapada i Istoka. Čarobno mesto u kojem ćete naučiti da malo zastanete i meračite uživajući u kafi, ćevapima, pitama ispod sača, baklavama, tufahijama...

  već od24€

  Pogledaj

  Etno selo Stanišići

  Ovaj fantastični kompleks izgrađen je 2003. godine i sadrži nekoliko autentičnih brvnara dinarskog tipa, prenetih sa različitih lokacija bivše Jugoslavije. U njima se nalazi stari nameštaj, drvene kašike, oprema za sirenje mleka, stare kolevke i ćilimi. Kompleks ima dve funkcionalne vodenice, jednu „drinsku“ (iz 1917) i jednu „potočnu“ (iz 1937), mlekarnik (iz 1948), kameni bunar, ambar, veliko jezero, manastir Svetog Nikole, zabavni park za mališane, mini zoo vrt sa domaćim životinjama, prekrasno zelenilo. Etno selo ima i moderne hotele i restorane sa domaćim specijalitetima, pripremanim na tradicionalnom ognjištu, gde se služe peciva od brašna iz vodenica, kao i jela savremene kuhinje. Tu su i sportski tereni poznatog fudbalera i reprezentativca Save Miloševića. Ulaz u kompleks je besplatan.

  već od11€

  Pogledaj